Gert Jan Hageman

Voorzitter

Ik ben Gert-Jan Hageman en ben trots dat ik de eerste voorzitter mag zijn van Duurzaam Bedum en mag samenwerken met een team van zeer betrokken vrijwilligers. Ik zet mij graag in voor een zo duurzaam mogelijk Bedum en een coöperatie die het beste voorheeft met de Bedumer samenleving. Wij hebben alle drempels weggehaald en hierdoor kunnen huiseigenaren, huurders en ondernemers geld besparen door zonder investeringen vooraf voordeliger lokaal opgewekte energie te gebruiken.

Egbert Ludwig

Secretaris

Met Duurzaam Bedum proberen we duurzame energie voor iedereen heel laagdrempelig toegankelijk te maken. Dat past perfect bij mijn idee van hoe we met zijn allen kunnen profiteren van nieuwe mogelijkheden. Met onze coöperatie stimuleren we daarnaast ook nog de leefbaarheid van onze omgeving. Voor beide zet ik me graag in. Zowel als secretaris binnen Duurzaam Bedum, als ook professioneel als specialist op het gebied van (de financiering van) duurzame energie.

Douwe Feddema

Bouwkundige & penningmeester

Ik ben Douwe Feddema. Ik ben als vrijwilliger betrokken bij een ander project in Bedum en daarom ook gevraagd mee te doen met het postcodeproject van Duurzaam Bedum, dit omdat er een raakvlak tussen beide projecten is. Enerzijds ook omdat het handig is, om een bouwkundige in de groep te hebben en anderzijds omdat ik vindt dat de opbrengst van opgewekte groene stroom ten goede komt aan de inwoners van Bedum en niet aan een grote investeerder. Ik houdt me in hoofdzaak bezig met het zoeken van geschikte locaties, de check van de daken, de aanvragen van de offertes en de aansluitingen op het net.

Pieter Vriezema

Pieter Vriezema

Administratief medewerker

Ik ben Pieter Vriezema en ik ben vrijwilliger geworden bij Duurzaam Bedum omdat ik het belangrijk vind dat we meer schone energie gaan gebruiken. Ook het idee dat de coöperatie behaalde winsten wil investeren in lokale maatschappelijke voorzieningen spreekt mij aan. Ik houd me binnen Duurzaam Bedum bezig met administratieve- en financiële zaken.

Pieter Palsma

Website

Ik ben Pieter Palsma en binnen Duurzaam Bedum ben ik verantwoordelijk voor de website en de dronebeelden. Op die manier probeer ik inzichtelijk te maken wat we doen. De zonnedaken mogen best onder de aandacht komen: daar komt immers onze energie vandaan. Door de beelden en de monitors op de website hoop ik dat lokale energie meer gaat leven. Ik ben vrijwilliger bij Duurzaam Bedum geworden omdat ik graag wil meehelpen zo snel mogelijk fossiel-vrij te leven. Zelf denk ik dat dat beter en sneller kan dankzij lokale initiatieven omdat die makkelijker kunnen bewegen dan energiereuzen.