Interesse? Vul onderstaand formulier in en we helpen je met lid worden. Een van onze vrijwilligers neemt contact met je op over de verdere stappen om te beginnen met besparen.

""
1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Ledenstop

Aangezien wij sinds de laatste ALV hebben besloten over te stappen op een ander systeem in de levering van elektriciteit aan de leden, kunnen we helaas momenteel geen nieuwe leden toelaten. We moeten eerst namelijk ervaren of dit nieuwe model voor de huidige leden volstaat. Zodra we dat weten en er inderdaad voldoende ruimte blijkt te zijn in de opwekcapaciteit van onze daken, kunnen we wel weer nieuwe leden opnemen. Waarschijnlijk gaat dat wel een jaar duren.

————————————

Voor iedereen

Iedereen binnen de postcodegebieden 9771, 9773, 9774, 9781, 9784, 9785, 9796, 9797, 9959, 9991 kan lid worden van Energiecoöperatie Duurzaam Bedum. Ook wanneer je in een huurhuis of flat woont en dus geen zonnepanelen op je dak kunt plaatsen is het vanaf nu mogelijk om duurzame energie op te wekken en te gebruiken. Als leden van Duurzaam Bedum wekken we gezamenlijk duurzame energie op, in eerste instantie met zonnepanelen. Die energie verkopen we aan een energiemaatschappij, waarvan de leden van Duurzaam Bedum de energie weer afnemen. Omdat het om duurzame en lokaal opgewekte energie gaat mag je als lid de belasting voor de elektrische energie aftrekken van je energierekening. Dat scheelt je elf cent per kWh tot een maximum van 10.000 kWh per jaar, en kan oplopen tot een besparing van een paar honderd euro per jaar.

Je kunt meedoen zónder dat je vooraf ook maar iets hoeft te investeren. Zodra je lid bent bespaar je direct flink op je elektriciteitsrekening. Bovendien help je het klimaat én investeer je in je omgeving, want de winst die we als coöperatie maken gaat volledig naar maatschappelijke voorzieningen in Bedum. Dus ook als je al zonnepanelen hebt, heeft het voordelen om over te stappen.

Voordelen van lid worden

 • Geen zonnepanelen op eigen dak
  • geen installatietijd
  • geen verandering van het uiterlijk van het huis
  • geen last van schaduw of slechte ligging van het dak
  • geen verlies van investering bij verhuizen
  • geen onderhoudsverplichting
  • geen verzekeringskosten
 • Geen startkosten
  • geen grote investering
  • geen panelen kopen van een coöperatie
 • Direct een lager maandbedrag voor energie
 • Winst van de coöperatie gaat naar het dorp

Lager maandbedrag

Als lid van Duurzaam Bedum bespaar je vanaf dag één geld. Hoeveel geld je bespaart is afhankelijk van je energieverbruik. Die besparing komt als volgt tot stand:

 • Je huurt een aantal panelen dat past bij je gebruik. (Dit wordt aan het eind van het jaar met terugwerkende kracht berekend.)
 • Doordat je nu lokaal duurzaam opgewekte elektriciteit afneemt, hoef je geen belasting te betalen over deze elektriciteit (ongeveer de helft van de prijs)
 • Netto hou je nu geld over!

Dit geldt alleen voor elektriciteit, gas blijft gewoon hetzelfde al eerst. De energierekening van een gemiddeld gezin bestaat voor ongeveer 1/3 uit elektriciteit en 2/3 uit gas. De besparing is dan globaal 1/6 van de energierekening. Op een gemiddeld jaarbedrag van 2000 euro is dit dus ongeveer 300 euro.

Winst naar dorp

Als lid van Duurzaam Bedum heb je direct privévoordeel: je bespaart zonder dat je iets hoeft te doen een paar honderd euro per jaar op je elektriciteitsrekening. Maar er is meer. Bij gewone energiemaatschappijen gaat de winst die gemaakt wordt naar een aandeelhouder ergens op de wereld. Als Duurzaam Bedum winst maakt, komt die winst volledig ten goede aan Bedum en omgeving. De leden van Duurzaam Bedum bepalen samen waar de winst precies aan wordt besteed. Als lid investeer je dus in je eigen omgeving. Bovendien gebruik je duurzame energie, dus je helpt het milieu door de CO2-uitstoot te reduceren.

Maar ik heb al zonnepanelen

Als je al zonnepanelen hebt, kan het ook interessant zijn om over te stappen op Duurzaam Bedum. Ten eerste gebruik je vaak meer elektriciteit dan dat je zonnepanelen leveren. De elektriciteit die je extra nodig hebt, is goedkoper bij Duurzaam Bedum vanwege het belastingvoordeel. Bovendien steun je lokale initiatieven, omdat de winst van de coöperatie teruggaat naar het dorp. Tenslotte willen we in de toekomst ook andere projecten opstarten. Met meer leden, krijgen we meer voor elkaar. Daarom is het voor iedereen in Bedum en omgeving interessant om lid te worden.

Lid worden?

Wij verwelkomen je graag als lid van coöperatie Duurzaam Bedum. Het enige wat je hoeft te doen is hier de participatie overeenkomst downloaden en deze bij ons ingevuld aanleveren. Wij willen je hier graag bij helpen, door bijvoorbeeld het formulier bij je in de bus te doen, helpen met invullen en ophalen. Neem dan even contact met ons op. Uw huidige energiecontract wordt automatisch opgezegd. Op dit moment is het nog niet mogelijk om digitaal aan te melden, vandaar het formulier. Uiteindelijk zal Energie van Ons de energie leveren, maar ben je lid van Duurzaam Bedum (zie ook het stroomschema). Let dus op dat je de participatie overeenkomst van Duurzaam Bedum gebruikt!
Dit kan per e-mail: info@duurzaambedum.nl of per post, naar:

Coöperatie Duurzaam Bedum
t.a.v. Egbert Ludwig
Stationsweg 59
9781 CG Bedum