Als je lid wordt van Duurzaam Bedum, neem je energie af van Energie VanOns.  Dit is de energiemaatschappij van de noordelijke coöperaties, tevens de groenste energieleverancier van Nederland. Voorschotten innen, jaarnota’s opmaken, energie inkopen en ledenadministratie worden door Energie VanOns gedaan. Daarnaast betaal je als lid contributie. Dit wordt geïnd door Ecoop. Op die manier hoeft er geen belasting te worden betaalt over de contributie.

Duurzaam Bedum heeft een bijzondere constructie als het gaat om het financieren van de panelen en het innen van het voorschot. Zo zijn de panelen gefinancierd middels Fonds Nieuwe Doen. Dit betekent wel, dat we over deze lening rente en aflossing moeten betalen. Dit doen we met behulp van contributie en de inkomsten van de geleverde elektriciteit.

De wederverkopersvergoeding is een bedrag per lid wat we ontvangen van Energie van Ons en wat wordt ingezet voor een maatschappelijk doel in Bedum. Welk doel dit is, wordt per jaar besloten door de ledenvergadering van Duurzaam Bedum